<- Smazona ryba w ciescieLista potraw z grupy: RybySmazone sardynki ->

PDF Drukuj

Smazone male rybki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2012 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 25 min.
500 g ryb,
120 g maki,
250 ml oleju,
1 cytryna,
sol, pieprz.

1. Rybki umyc nie patroszac, odstawic na chwile by obeschly.
2. Olej rozgrzac w glebokiej patelni. Rybki obtoczyc w mace i wrzucic na wrzacy
olej. Gdy zrumienia sie - wyciagnac je lyzka durszlakowa.
3. Podawac ze swiezo zmielonym pieprzem, przybrane plasterkami cytryny.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 36.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności