<- Papryka kiszonaLista potraw z grupy: PrzetworyPapryka marynowana po niemiecku ->

PDF Drukuj

Papryka marynowana

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 15821 razy.


1 szkl. octu
4 szkl. wody
8-10 łyżek cukru
1 płaska łyżka soli
1 łyżeczka oleju
goździki, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i gorczyca

Paprykę oczyszczoną gotujemy 1 min w wodzie z dodatkiem odrobiny octu.
Wykładamy na durszlak.
Wkładamy do słoików i zalewamy gotującą zalewą, zakręcamy mocno i pod koc do wystudzenia.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
A ile papryki ?
Nadesłał(a): 2005-09-14 20:09:21

Ile papryki
Nadesłał(a): wacek <wacaw.walter@neostrada.pl> 2005-09-16 11:09:50

Hmm, myślę, że to jak z ogórkami - tyle ile się zmieści w słoiku.
Nadesłał(a): wek-man 2005-09-16 11:09:39

Bardzo dziękuję za ten przepis,papryka wyszła na prawde dobra.Podobało mi sie zwłaszcza to,że można darowac sobie zabawe z pasteryzowaniem.Pozdrawiam.
Nadesłał(a): Ania 2005-09-21 19:09:30

Jesteś pewna że ma być 8-10 ŁYŹEK cukru? Mam inne przepisy na podobne ilości wody i octu i podają max 3 łyżki cukru.
Nadesłał(a): Monika <nika_s77@interia.pl> 2006-08-22 08:08:16

A mój przepis na tą samą ilość wody i octu podaje 50 dag cukru... no i co?
Nadesłał(a): Margaret <ooo> 2006-09-24 22:09:19


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności