Ciasto ugnieść, podzielić na trzy części i włożyć na 1/2h do lodówki, po 1/2 h wyjąć jedną z części, rozwałkować na blaszce i upiec, podobnie zrobić z pozostałymi dwoma.
MASA
- 3 jajka
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- 1 litr mleka
Jajka i cukier zmiksować, dodać mąke i wymieszać. Mleko zagotować, do gotującego mleka dodać to co powstało z jajek, cukru i mąki, chwile wszystko pogotować ciągle mieszając.
Powstałą masą przełożyć upieczone ciasto, z wierzchu posypać cukrem pudrem i odczekać aż wystygnie.
SMACZNEGO
From: "Tomek" <hermes@kki.net.pl>
To ma byc "napoleonka"? Chiba, ze w stolycy. U nas w Krakowie /stoleczno-krolewskim, zreszta/ to tylko "kremowka".
From: Ron-del <silent@service.com> ty chyba nie jadłeś napoleona , on ma mieć masę różową!!!! Nadesłał(a): tola 2006-06-27 15:06:09
calkiem dobre i tanie... Nadesłał(a): ewelina 2007-05-25 18:05:28