<- Karp ze śliwkamiLista potraw z grupy: RybyKawior z jajkiem w galarecie ->

PDF Drukuj

Karp, ale naprawdę dobry

Dodano: 2000-08-23 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3964 razy.


karp jest b. tłusty przez co w ostatnich czasach niepopularny ale można temu zaradzić - dzwonki karpia doprawić solą, pieprzem, rozmarynem (niedużo), ziołami prowansalskimi (niedużo), gotową przyprawą do ryb (nie pamietam producenta)
ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym (warstwa karpia + warstwa cebuli (nie żałować) na dno naczynia wlać tochę oliwy z oliwek (lub oleju)
zapiekać w piekarniku (na koniec zdjąć pokrywę)
dla dużych (w sensie masy) smakoszy mozna w końcowej fazie dodac masła
jest to dobre na ciepło jak i na zimno
w przypadku b. tłystego karpia - przed konsumpcja zdjąć skórę
From: "bogdan b" <bogdanb@glowka.pol.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności