<- LebiodaLista potraw z grupy: Info - o ....Lody ->

PDF Drukuj

Liofilizaty - szybkie dania i składniki

Dodano: 2000-08-23 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1712 razy.


Jeeli szukasz jakis form odpowiednio spreparowanego ryzu ,kasz ,suszonych warzyw , owocow , miesa z ktorych mozna by zrobic cos pozywnego tylko poprzez zalanie wrzatkiem porcji to poszukaj producentow zywnosci liofilizowanej -bo wlasnie chyba o liofilizatah napisales...
Liofilizacja jest procesem suszenia w prozni przez sublimacje lodu produkty najpierw sie gleboko mrozi, pozniej pod proznia odparowuje wode.
Pozwala to na zachowanie wiekszosci walorow smakowo zapachowych, mozna tym sposobem spreparowac kompletny obiadek wymagajacy wlasnie jedynie zalania wrzatkiem (albo i nie wrzatkiem) i zjedzenia.
Darek
From: ladzk@ite.waw.pl (Dariusz K. Ladziak)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności