<- szarlotka pychotkaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSzarlotka z bitą śmietaną ->

PDF Drukuj

Szarlotka Uśmiech teściowej

Dodano: 2000-08-23 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7460 razy.


1 kg jablek pokrojonych w osemki,
2 budynie waniliowe ugotowane w 3 szklankach mleka,
kruche ciasto (3 szklanki maki, 3/4 szklanki cukru pudru, lyczeczka proszku do pieczenia, skorka cytrynowa, kostka margaryny, 2 zoltka, 1 jajko, 2 lyzki kwasnej smietany).
Kruche ciasto dzielimy na 2, rozwalkowujemy na dno blachy, na tym kladziemy jablka, pokrywamy je budyniem (cieplym), na wierzch - warstwa rozwalkowanego ciasta.
Piec 45 minut.
Po wyjeciu z piekarnika posypac grubo cukrem pudrem mozna jesc jeszcze cieple...
(Joanna)
From: "Joanna" <joannaz@promail.pl>

Czemu nie,ja uwazam, ze napewo jest pyszne i z penoscia wkrotce wyprobuje.Pozdrawiam
Nadesłał(a): ninka 2005-10-10 13:10:56

CIASTO PYSZNE
Nadesłał(a): BODZIA <BOS 68@ interia.PL> 2006-03-25 20:03:46

ciato jest pyszne bo piekalm, nazywaja je takze kremowka z jablkami. POLECAM!
Nadesłał(a): mariola <tylkomariola@wp.pl> 2006-09-01 17:09:00


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności