<- Trojaczki Babci AntosiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTrufelki ->

PDF Drukuj

Trójniak

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4402 razy.


2 szklanki i łyżka mąki,
25 dag masła roślinnego,
8 łyżek oleju,
5 jaj,
szklanka cukru,
łyżeczka octu,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
łyżka kakao,
pół szklanki maku,
zapach waniliowy.

Masło roślinne utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i zapach waniliowy. Znowu utrzeć. Wsypać dwie szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać.
Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki,
do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej pół szklanki maku. Do
wysmarowanej tłuszczem blachy wyłożyć ciasto białe, potem ciasto z kakao, na wierzch ciasto z makiem. Po upieczeniu polać polewą kakaową.
nie ma masła roślinego.
Nadesłał(a): monika <mon.jan@interia.pl> 2006-02-09 15:02:09


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności