<- JEŹYKILista potraw z grupy: Mięso: Wieprzowinakarkówka zapiekana z ziemniakami ->

PDF Drukuj

Karczek na polostro :))

Dodano: 2005-01-03 21:30:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5669 razy.




... kilogram chudszego karczku kroimy w plastry grubosci ok. 2 cm,
delikatnie rozbijamy przez folie i nacieramy kolejno sola, pieprzem czarnym,
swiezo zsiekanym drobniutko czosnkiem i dosc obficie chilli. odstawiamy na
ok. 30 min. w chlodzie na boczek :). nastepnie traktujemy plaska blaszke
oliwa i ukladamy miesko, ktore juz w tym miejscu posypujemy mieszanka
suszonej (lub prazonej) cebuli, marchewki i pora. jesli akurat nie mamy
takowej mieszanki na podoredziu polecam gotowa zupke cebulowa Knorra w tytce
:)- uwaga!!!, tutaj miesa nie solimy. dalej rozsypujemy po delikatesie spora
dawke parmezanu i koncowo traktujemy kazda z porcji z wierzcha dwoma lyzkami
18 % smietany. calosc wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok
35 min. podajemy z jasnym pieczywem i lampka polwytrawnego, czerwonego wina.
(jako dodatek osobiscie preferuje salatke z selera w zalewie jogurtowej).
Smacznego !

Arek D.


Nadesłał: Arek Dąbrowski <lekston@mp.pl>
baaaardzo pyszne polecam!!!
Nadesłał(a): *monik 2008-04-20 09:04:41


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności