<- Śledzie musztardoweLista potraw z grupy: RybyŚledzie na słodko 1 ->

PDF Drukuj

ŚLEDZIE NA SŁODKO

Dodano: 2005-03-11 11:37:00
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3039 razy.


50 dag śledzi
2 łyżki cukru
1/4 szkl.oleju
4 łyżki octu winnego
4 łyżki koncentratu pomidorowego
30 dag cebuli
15 dag rodzynek
liść laurowy, gorczyca,ziele angielskie

Cebulę pokroić w piorka i zeszklić na oleju.Dodać cukier i chwilę smażyć mieszając.Wlać ocet,dodać liśc laurowy,ziele angielski,koncentrat.Dusić kilka minut.Przyprawic do smaku solą i pieprzem.Zdjać z ognia dodać gorczycę i rodzynki.Odstawić do wystygnięcia.Śledzie pokroić 8i wymieszać z zimnym sosem.

Nadesłał: <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności