<- Rolada czekoladowo-bakaliowaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaROLADA KOKOSOWA ->

PDF Drukuj

rolada kokosowa

Dodano: 2005-06-18 21:31:36
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3320 razy.


Masa ciemna:
- 2 paczki herbatników, np. szkolne
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka powideł
- 1 łyżeczka masła
- 3 łyżki mleka

Masa biała:
- 100 g masła
- 100 g cukru pudru
- 100 g wiórek kokosowych


Pokruszone na drobno herbatniki dobrze zagnieść z pozostałymi składnikami - ciasto nie może się kruszyć; JEŚLI TAK TO DODAĆ POWIDEŁ, uzyskane ciasto cienko rozwałkować na płacie pergaminu o wymiarach ok.35 x 20cm
Zagnieść składniki białej masy, równomiernie rozłożyć ją na ciemnym cieśie i dokłanie zwinąć. włożyć do lodówki, najlepsza jest następnego dnia. Smacznego

Nadesłał: Asia <asiarozwens@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności