<- Sok z czarnego bzuLista potraw z grupy: PrzetworySok żurawinowy ->

PDF Drukuj

Sok z pigwy

Dodano: 2006-10-10 09:20:08
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 16735 razy.


1 kg pigwy wypestkowanej bez gniazd,
1 kg cukru,
2 niepełne szklanki wody

Pigwę pokrojoną w drobną kostkę wraz z wodą gotować na małym ogniu ok.20 min ,dodać cukier,mieszać na małym ogniu aż do rozpuszczenia.Zebrać sok,zapasteryzować.Pozostałą część włożyć do słoików,zapasteryzować. Sok z pigwy jest znakomitym dodatkiem do herbaty.

Nadesłał: Pola <kmw11@op.pl>
A ja zasypałam tylko cukrem i czekam,aż sok puści...tyle ze nie wiem co dalej;)
Nadesłał(a): werka <wiking_75@wp.pl> 2009-09-20 21:09:03

to odlej sok i pasteryzuj ;)
Nadesłał(a): Radar038 <Radar038@wp.pl> 2009-10-27 16:10:46

dzieki;)tak zrobilam
Nadesłał(a): hhhhhhhhhhhhhhhhh <w@wp.pl> 2009-10-27 17:10:42


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności