Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jaja obierz ze skorupek, przekrój wzdÅ‚uż i wyjmij żółtka. CebulÄ™ posiekaj i podsmaż na maÅ›le. Źółtka utrzyj z dwoma Å‚yżkami masÅ‚a, Å›mietanÄ… i musztardÄ…, dodaj starty żółty ser, tartÄ… buÅ‚kÄ™, posiekanÄ… natkÄ™ pietruszki i szczypiorek oraz podsmażonÄ… cebulÄ™ - caÅ‚ość dokÅ‚adnie wymieszaj. NapeÅ‚nij farszem połówki jaj i ułóż je w wysmarowanym masÅ‚em naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowane wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i zapiekaj aż siÄ™ zarumieniÄ…. Jaja podawaj na ciepÅ‚o udekorowane rzeżuchÄ….