<- Sledzie smazone w zelewie octowej
Lista potraw z grupy:
Ryby
Sledzie w oleju marynowane w kwasie z kapusty kiszonej ->
PDF
Drukuj
Sledzie swieże w oleju
Dodano: 2009-03-12 17:02:33
Język: Polski
Odwiedzono: 1561 razy.
1kg swiezych sledzi
ziele angielskie
pieprz
sol
cukier
ocet 5%
lisc laurowy
cebula
1 kg swiezych, wyczyszczonych sledzi posolic na 12 godz.
Przygotowac zalewe: 1 l wody dodac kilkanascie ziaren pieprzu,ziela angielskiego, lyzeczka soli, duza lyzka cukru, 1 szklanka octu 5%, lisc laurowy – zagotowac. Dodac 2 szt (sredniej wielkosci) cebuli pokrojonej w polksiezyce do wrzatku (nie gotowac) Zalewa ma byc slodko-kwasna. Ostudzona zalewa zalac sledzie na 12 godz. Wyjac sledzie z zalewy, sciagnac skorke i wyjac kregoslopy. Pokroic na kawalki, dodac cebule i przyprawy z zalewy zalac olejem. Po 2 godz. mozna jesc.
Nadesłał: Jacek <jacek@maj.ca>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności