<- Sledzie smazone marynowane
Lista potraw z grupy:
Ryby
Sledzie swieże w oleju ->
PDF
Drukuj
Sledzie smazone w zelewie octowej
Dodano: 2009-03-12 17:05:52
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1423 razy.
sledzie
pieprz
ziele angielskie
sol
cukier
lisc laurowy
cebula
Swieze sledzie wyczyscic, posolic, obtoczyc w mace, usmazyc na oleju.
Przygotowac zalewe: 1 l wody dodac kilkanascie ziaren pieprzu,ziela angielskiego, lyzeczka soli, duza lyzka cukru, 1 szklanka octu 5%, lisc laurowy, 2 szt cebule (sredniej wielkosci) – zagotowac. Sledzie wlozyc do sloika i zalac zalewa.
Nadesłał: Jacek <jacek@maj.ca>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności