<- Sledzie smazone marynowaneLista potraw z grupy: RybySledzie swieże w oleju ->

PDF Drukuj

Sledzie smazone w zelewie octowej

Dodano: 2009-03-12 17:05:52
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 921 razy.


sledzie
pieprz
ziele angielskie
sol
cukier
lisc laurowy
cebula

Swieze sledzie wyczyscic, posolic, obtoczyc w mace, usmazyc na oleju.
Przygotowac zalewe: 1 l wody dodac kilkanascie ziaren pieprzu,ziela angielskiego, lyzeczka soli, duza lyzka cukru, 1 szklanka octu 5%, lisc laurowy, 2 szt cebule (sredniej wielkosci) &#8211; zagotowac. Sledzie wlozyc do sloika i zalac zalewa.

Nadesłał: Jacek <jacek@maj.ca>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności