<- Sledzie swieże w olejuLista potraw z grupy: RybySmazona ryba w ciescie ->

PDF Drukuj

Sledzie w oleju marynowane w kwasie z kapusty kiszonej

Dodano: 2009-03-12 17:11:25
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1663 razy.


swierze sledzie
cebulasol cukier
papryka konserwowa
ogorek konserwowy
sok z kiszonej kapusty

Swieze sledzie wyczyszczone, odfiletowane moczyc przez 24-48 godz w kwasie z kiszonej kapusty. Wyjac kregoslopy i zdjac skory, dodac zmacerowana cebule( pokrojona w kostke posolic lub posypac cukrem i oddstawic na pol godz.), konserwowa papryke pokrojona w grubsze paski i ogorka konserwowanego. Zalac to wszystko olejem. Bardzo delikatne!

Przepisy ze sledzi "mojego" autorstwa sa przepisami ciotki Anki - w jej wykonaniu smakuja genialanie.

Nadesłał: Jacek <jacek@maj.ca>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności