<- Uszka z grzybamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżUszka z grzybami 2 ->

PDF Drukuj

Uszka z grzybami 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1957 razy.


20 dag suszonych grzybów
1 cebula
1 łyżka masła
sól pieprz
Grzyby dokładnie umyć, namoczyć, pozostawić na noc. Na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie, ostudzić, posiekać w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle lub oleju. Połączyć z grzybami, razem poddusić, przyprawiać do smaku solą i grubo zmielonym pieprzem. Przyrządzić ciasto jak na pierogi, pokroić na kwadraciki. Nałożyć ostudzony farsz, starannie zlepić brzegi. Ugotoweać w osolonym wrzątku.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności