<- Pilaw tureckiLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaPotrawka barania z jarzynami ->

PDF Drukuj

Podział mięsa baraniego

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 800 razy.


1. Pieczeń czyli dyszek. 2. Forszlak z nerką 3. Kotlety z kostkami. 4. Mostek czyli bruścik na potrawki. 5. Łopatka na potrawki lub siekane. 6. Kark na potrawki. 7. Comber wykrojony w całości. Baranina najlepsza jest w jesieni. Wybierać należy mięso z młodych baranów; poznać je można po białym tłuszczu, stare mają tłuszcz żółty, mięso sine, twarde i łykowate.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności