<- Potrawka barania z jarzynamiLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaPotrawka siekana z baraniny gotowanej lub pieczonej ->

PDF Drukuj

Potrawka barania z kminkiem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1230 razy.


Ugotować z jarzynkami bruścik, nerkówkę lub łopatkę baranią, natartą sosem z czosnkiem. Pokrajać w kawałki, a rosół zaprawić ćwierć litrem kwaśnej śmietany rozbitej z łyżeczką mąki. Wsypać łyżeczkę kminku, włożyć mięso i poddusiwszy trochę wydać obłożoną włoskim makaronem lub ryżem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności