<- Potrawka barania z jarzynami
Lista potraw z grupy:
Mięso: Baranina
Potrawka siekana z baraniny gotowanej lub pieczonej ->
PDF
Drukuj
Potrawka barania z kminkiem
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1230 razy.
Ugotować z jarzynkami bruścik, nerkówkę lub łopatkę baranią, natartą sosem z czosnkiem. Pokrajać w kawałki, a rosół zaprawić ćwierć litrem kwaśnej śmietany rozbitej z łyżeczką mąki. Wsypać łyżeczkę kminku, włożyć mięso i poddusiwszy trochę wydać obłożoną włoskim makaronem lub ryżem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności