<- Potrawka barania z kminkiemLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaPotrawka z jagniecia mlecznego ->

PDF Drukuj

Potrawka siekana z baraniny gotowanej lub pieczonej

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 704 razy.


Obrać mięso ze skórek i żył i posiekać je niezbyt drobno. zasmażyć masła z mąką i cebulą, rozprowadzić bulionem, zacisnąć cytryną, wrzucić parę grzybków, grupkę cukru, można wlać i trochę wina francuskiego i razem zagotować. Mięso włożyć, niech się dobrze w sosie zagrzeje. Osobno ugotować na gęsto ryżu z masłem i solą, ułożyć go wkoło półmiska a mięso z sosem, który musi byt dość gęsty, włożyć w środek.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności