<- Kapusta kwaszona postna z grzybamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta na kwaśno z jabłkami ->

PDF Drukuj

Kapusta modra z winem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1098 razy.


Ukrajać kapusty modrej, sparzyć ją jak poprzednią, zasmażyć masło lub tłuszcz z mąką, rozprowadzić rosołem, wlać trochę wina, trochę octu, cukru, włożyć kapustę i dusić pod pokrywą, dopóki nie będzie dość miękka, lecz tylko na wolnym ogniu, mieszając raz po raz, aby się nie przypaliła. Można do niej wrzucić trochę małych rodzynków.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności