Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7125 razy.
Skladniki:
2 cebule
1 duza marchew lub 2 srednie
1 pietruszka
1 seler
moze byc tez 1 por (albo nie)
ok. pol kilograma dowolnych filetow z ryby.
Wykonanie:
Rybe obtoczona w mace obsmazyc na patelni w niewielkiej ilosci tluszczu. Cebule pokroj w kostke. Zesmaz na patelni w kilku lyzkach oleju. Dodaj marchew rozdrobniona na tarce, selera i pietruszke (tez starte na tarce do jarzyn). Jak sie to troche przesmazy to mozesz dodac conieco wody (sos nie bedzie wtedy taki tlusty) albo wiecej oleju. Do jarzyn dodaj rybe i niech sie tak dusi wszystko razem jakies pol godziny. Na koniec dopraw do smaku sola, pieprzem, posyp jakims zielskiem typu bazylia albo majeranek, dodaj 2 lyzki koncentratu pomidorowego albo sok pomidorowy.
Podawac na goraco lub na zimno.
Ot i wszystko.
Z tego przepisu wychodzi porcja na 3 osoby.
Smacznego!
From: Ewa Maciasz emacia@po-box.mcgill.ca tylko sok pomidorowy musimy wcześniej przegotować, inaczej na drugi dzień ryba będzie kwaśna Nadesłał(a): taki sobie kucharz <zielony590@wp.pl> 2006-09-15 18:09:15