<- Bitki baranie z warzywami 15 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Bitki cielęce w warzywach 15 min ->

PDF Drukuj

Bitki baranie z włoską kapustą 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1439 razy.



Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny z kością z udźca
6 dag tłuszczu
60 dag włoskiej kapusty
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
1 łyżeczka kminku; sól
ocet
pieprz i cukier do smaku

Mięso oddzielić od kości, pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem, obsypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Odsunąć na bo i na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wlać trochę wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną kapustę, zagotować. Gdy kapusta opadnie dodać jeszcze wody (lub wywaru z kości baranich), tak by była nieco poniżej poziomu kapusty, posypać kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić solą, cukrem, pieprzem i octem do smaku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności