<- Duszone śledzie z jabłkamiLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaFILETY PIECZONE W SOSIE ->

PDF Drukuj

Filety mrożone na szybko 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1225 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag mrożonych filetów rybnych
6 dag masła (lub 1 czubata łyżka masła i 2 łyżki oleju)
3 cebule
1 łyżka mąki
50 dag marchwi
4 kartofle (po 1 na osobę)
0,5 szklanki wody
kilka listków bazylii lub szczypta macierzanki albo innych ziół zapachowych
np. szałwi czy majeranku
sól i pieprz do smaku

Do szybkowaru wlać olej lub włożyć połowę masła (3 dag masła zostawić), rozgrzać, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Zamrożony blok filetów posolić i popieprzyć dookoła, włożyć do szybkowaru, posypać ziołami. Wkroić cebulę, wlać wodę, obok ryby ułożyć oczyszczone, ale nie krojone marchwie i kartofle. Szybkowar zamknąć, ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, ostrożnie wyjąć rybę na półmisek, obłożyć marchwią i kartoflami, wszystko polać sosem z szybkowaru, a na wierzch położyć kawałki surowego masła.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności