60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń)
30 dag czarnej lub białej rzepy
2 ząbki czosnku
3 łyżki sosu sojowego
sól
imbir
pieprz
4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, pokrajać w paski, włożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu, opiec równomiernie. Przełożyć do rondla, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, oprószyć pieprzem, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dodać sos sojowy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Rzepę umyć, obrać, pokrajać w ćwierćkrążki, dodać do mięknącego mięsa (po 1 godz. duszenia). Oprószyć imbirem, udusić do miękkości. Przyprawię do smaku solą i imbirem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką. Podawać z ziemniakami pure (1-11/2 łyżki na porcję) i z surówkami.