<- Wołowina z kartoflami duszona w piwie 60 minLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaWołowina z papryką ->

PDF Drukuj

Wołowina z kartoflami duszona z winem 45 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1237 razy.



Kuchnia z szybkowaru
4 plastry wołowiny
6 dag tłuszczu
0,75 szklanki białego wina wytrawnego (zastępczo może być tyleż wody zakwaszonej octem winnym)
3 cebule
4 marchwie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 kg kartofli
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim mięso i wyjąć. Teraz do szybkowaru włożyć oczyszczone marchwie oraz oczyszczone i pokrojone cebule, włożyć też na powrót mięso, zalać wszystko winem (tak by pokrywało zawartość szybkowaru), dodać koncentrat pomidorowy, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, włożyć oczyszczone i pokrojone kartofle, oprószyć solą i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać przez dalszych 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności