<- Przysmak Bony w galarecieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pulpety z pieczeni ->

PDF Drukuj

Pulpeciki włoskie

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3135 razy.


1/2 kg mięsa mielonego woł./wp.
pęczek zielonej pietruszki
2 suche bułki kajzerki
1/2 l mleka
2 jajka
parmezan lub inny żółty ser
przecier pomidorowy
czosnek,
oregano,
sól

Mieszamy z mięsem namoczone w mleku bułki, dodajemy pęczek posiekanej pietruszki, 2 jajka, dosypujemy parmezan.
Pulpety smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu 2-3 min.
Podawać z ziemniakami uduszonymi w przecierze pomidorowym (ok. 30 min.).

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności