<- Śledź z cebulą i olejemLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaŚledź zawijany w sosie żurawinowym ->

PDF Drukuj

Śledź z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1049 razy.



2 śledzie solone
2 niewielkie cebule
10 suszonych borowików
4 łyżki oleju

Wymoczone śledzie obrać i usunąć ości. Pokrajać na niewielkie kawałki i ułożyć je na półmisku, razem z główkami i ogonami, formując kształt ryby. Suszone grzyby umyć, ugotować w osolonej wodzie, posiekać, dodać posiekaną cebulę. Przesmażyć krótko w rozgrzanym oleju i po ochłodzeniu ułożyć na przygotowane śledzie.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności